Pages

2008. okt. 9.

Max Payne The Movie - Mozifilm Készül A Számitógépes Játékból

Körülbelül 2002-2003ban megvettem egy Max Payne címmel futó számítógépes játékot melynek grafikája (2001-hez, és 2003-hoz képest) elég jó, nem is beszélve a fegyverek sokszínűségéről, a játék Design-járól, no meg a Bullet Time-ról, és a Shootdodging-ról (lövedékkikerülésről). A szereplők szinte teljesen embernek látszanak (bár a komolyabb kidolgozás, és egyéb mimikai effektek a második játékra jellemzőbbek). A RAGDOLL (rongybaba) effektus, a viszonylag valós fizika, és az izgalmas játékmenet szinte odaszögezi az embert a gép elé. A játék hangulata tükrözi Max érzéseit, eléggé melankólikusra sikeredett a zenéje, bár ez jellemző egy özvegy zsarura.

mivel még abban az idöbben még nem volt ilyen erős gépem mint amilyen már kb 1-2éve van,és még internetem se volt,igy hát elkellet kezdenem játszani valamivel,hogy eltudjam ütni az időmet !

röviden a játékról :Egy New York-i detektívvel leszünk, akinek megölték a feleségét, és a lányát. Max - várhatóan - elhatározza, hogy bosszút áll szerettei halálán. Beépül a helyi olasz maffiába, aminek a feje Don Punchinello névre hallgat, majd hajtóvadászatba kezd, amint "törvényesebben" csaphat le ellenségeire. Társát, Alex Baldert megölik, és Max-re húzzák a vizes lepedőt. Ez az utolsó csepp, és Max máris három emberért áll bosszút. A szálak a sátánista, és pszichopata Jack Lupinohoz vezetnek, akinek hollétét jobbkeze, Vinnie Gognitti árulja el életéért cserébe. Amint Lupino tényleg pokolra került, Max Mona Saxszal (Lisa Punchinello ikertestvérével) találkozik. Profi nyomozó lévén Payne csak sármjának köszönheti életét (később lesz egyéb eksön is), de Mona elővigyázatosságból elkábítja.

Maxnek beletekinthetünk egy rémálmába, ahol sosem tudja megmenteni szeretteit. Frankie "Ütős" Niagara (egyéb értelmezésben Frankie "Az Ütő" Niagara) a baseball ütőjével addig keni Max fejét, amíg az fel nem ébred. Később az ex-zsaru székhez kötözött helyzetéből kiszabadulván törleszt, így végül Frankie húzza a rövidebbet. Idővel feltűnik Vladimir Lem, az orosz maffia feje, és tesz egy visszautasíthatatlan ajánlatot. Egy Boris Dime nevű orosz fegyverneppert, aki elárulta Vladet, és átállt Punchinellohoz kell megölni, cserébe annyi mordályt vihet Max magával, amennyit csak akar. Az egyre vérszomjasabb nyomozó egy ilyen fegyverarzenállal se bízik abban, hogy élve megússza, ígyhát üzletet akar kötni a Donnal. A találka egy olasz étteremben történik, ahol hamar felforrósodik a hangulat. A csatornarendszeren át lóg meg hősünk, Vlad pedig kiteszi Maxet a Punchinello birtokon. A Don trióját kifingatva Payne talál egy női holttestet, ami igencsak hajaz Monára. Később cseng a telefon, melybe egy mély hang szól bele, hogy egy harci helikopter landolt a birtokon. De Payne nem lóg meg, hanem az ajtón "lábbal kopogva" hatol be a Donhoz, aki "megadja magát, mint drill a royal flush-nek". Egy titokzatos nő verőlegényei jönnek be, akik kinyírják a Dont, de Max-szel nem bírnak. A szomszéd szobában egy állig felfegyverzett sereget talál kedvenc zsarunk, köztük a titokzatos nővel. A nyanya egy Super Size adagnyi Valkyrt fecskendez Max-be, amibe a férfi majdnem belehal. A drogtól elég rendesen hallucinál is, és újabb rémálma lesz.

Valkyros rémálmából ébred hősünk, és az egyetlen nyomon, amit a nő mondott: "Vigyenek az acélgyárba!", el is indul. Az acélgyár remek hely illegális tevékenységekhez sőt, hat szinttel lejjebb elég rendes katonai labort fedez fel hősünk. A Valhalla tervezet laborja van odalent, ahol egy olyan kémiai vegyülettel kísérleteztek, amivel a gyalogos egységek kitartását, és morálját akarták fejleszteni. Egy drogost könnyű manipulálni, így mindenki, akinek a Valkyrt beadják, engedelmeskedni fog főnökének, jelen esetben a tervezet vezetőinek. Az első tesztalanyoknak azt a parancsot adták, hogy mindenkit öljenek meg abban a házban, ahová őket szállítják. Max lakásának címe volt megadva. Összeáll a kép, és Max tudja, hogy a misztikus nőt kell megölnie. De momentán a laborból kell megpattannia, mivel önmegsemmisítést programoztak be. A szökés után B.B. (egy jóbarát a rendőrségtől) felhívja őt és megbeszél vele egy találkozót egy parkolóházban. Kiderül, hogy B.B. ölte meg Alex-et, ezért pedig Max-nek elégtételt kell vennie. Egy érmés telefon csörgése töri meg a halott csendet. Alfred Woden (a helyi összeesküvés-elméletek szervezetének feje) hívja föl a kissé már fáradt nyomozót, hogy jöjjön az Asgard épületébe. Woden elmondja, hogy a titokzatos nőt Nicole Horne-nak hivják, az Aesir cég vezetője, és hogy ő tehet családjának haláláról. A Valhalla projektben mind Alfred Woden, mind a Belső Kör emberei részt vettek, de kiszálltak, csak Horne maradt. Így ha a drogosokról a Belső Kör tagjai is tehettek, Max családját Nicole Horne irányítása alatt lévő függők ölték meg. De Nicole már jól tudja, hogy Max az Asgard-ban van. Oda is küldi az embereit, hogy végezzék el a piszkos munkát, elég kevés sikerrel (bár kétségtelenül sikerül elérniük, hogy Payne egy szép adag fájdalomcsillapítót vegyen be víz nélkül). Az ex-zsaru átgondolja tervét, hogyan ölje meg Horne-t, majd belép az Aesir épületébe. Az épület úgy be van biztosítva, mint valami sci-fi erődítmény, de egy reményvesztett nyomozónak ez sem okoz gondot. Viszont Horne golyószórós helikoptere annál inkább. Az épület tetején lévő fémszerkezettel, és annak tartókábeleinek kilövésével éri el, hogy még a helikopter felszállása előtt a gépre zuhanhasson a nagy pléhtömeg. Mivel ez hazavágja a helikoptert felszállópályástul, a cucc lezuhan az épület tetejéről, így Horne olyan szinten meghal, hogy következő életében se támadna fel. Aztán befut a rendőrség - a helyi rendőrfőnök, Jim Bravura, már totál kész van a hajtóvadászattól. Max megadja magát, így betuszkolják egy rendőrautóba, ahonnan még látja a félszemű Woden-t felé mosolyogni. Talán a szálak ezzel még nincsenek teljesen elvarrva)

A játék menet egy kisé nehézkes,de annál pörgősebb,akkoriban nem gondoltam azt,hogy ebből a játékból még filmet is csinálnak egyszer,de pár hónapja mégis megtörtént,megcsinálták a filmet,a film európai premierje október 30-án lesz,igy kis hazánkban is akkor vetítik ! Pár napja már csomószor végig néztem a film előzetesét,és mit ne mondjak,a szereposztás hozott számomra meglepetést rendesen,teszem azt Jack Lupinot Amaury Nolasco játsza,Prison Break fanatikusok Fernando Sucre néven ismerik a színészt,Jim Bravura rendörfönököt pedig ki is játszhatná más mint Amerika egyik legtehetségesebb rappere alias Ludacris,magát Max Payne-t pedig Mark Wahlberg alakítja majd,hát kíváncsi vagyok,hogy milyen lesz a film,hát 20nap és 4óra múlva kiderül milyen számítógép adaptációs játékot hoztak össze a készítők !! A filmről a késöbiekben még beszámolók várhatóak :P

A Film hazai plakátja


A Film elözetese (forrás : youtube)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése