Pages

2008. dec. 18.

Fehér Karácsony

Úgy nézz ki idén ismét fehér karácsonyunk lesz,legalábbis állitolag a napokban lesz havazás

Bekopog a hideg és a hó a Kárpát-medencébe: az időjárás jelentések szerint a nyugati országrész már este befehéredhet, de hogy a hóhelyzet kitart-e karácsonyig, az csak keddre derül ki.

Csütörtök estétől a Kárpát-medence fölé egyre hidegebb, de továbbra is nedves levegő áramlik, ezért éjszaka nyugat felől többfelé havas eső, havazás váltja fel az esőt. Télire fordul az idő- jósolja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az OMSZ előrejelzése szerint péntek estig borult idő lesz, és sokfelé várható csapadék. Csütörtökön többnyire esőre kell számítani, de a Nyugat-Dunántúlon havas eső, hó is előfordul. Éjszaka a Dunántúlon, majd pénteken napközben másutt is az esőt egyre többfelé havazás, havas eső váltja fel. Többfelé jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. Csütörtökön a Nyugat-Dunántúlon helyenként viharos északi széllökések is előfordulhatnak, másutt többnyire mérsékelt keleti szél várható. Éjszakától a szél egyre többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik, amely nyugaton helyenként hófúvást okozhat.

A hét további felében a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 0 és +5 fok között várható, azaz napközben a hőmérséklet alig változik, sőt keleten kora délutánra csökken.

Az idokep.hu szerint jövő hétfőn estére jelzik a hidegbetörés. Ugyanis egy anticiklon alakítja hazánk időjárását, ami távol tartja az enyhe óceáni levegőt, és szabad utat enged az északi hideg levegőnek. A kedden hulló csapadék mennyisége és halmazállapota bizonytalan, ennek alakulásától függ, hogy fehér lesz-e az idei karácsony.

Jelenleg kontinensünk többi részén is általában sok a felhő, inkább csak délnyugaton süt ki hosszabb-rövidebb időre a nap. A hőmérséklet csúcsértéke Kelet-Európában -2 és -9 fok között, a Skandináv-félszigeten és Németország térségében kevéssel fagypont felett alakul. Másutt többnyire 5, 12 fok a jellemző, sőt a mediterrán övezetben 13, 17 fok is előfordul.


Szerintem ez teljesen jó hir,mivel a karácsony,és a tél úgy szép,ha párosul hozzá egy kis hó is !!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése